Thursday, November 29, 2012

Stick by me through water by sense


Pants Ginatricot Cardigan Romwe Top Second hand Necklace Kappahl


Hej vacker. Det har inte blivit mycket sömn inatt, men nu har jag fixat mig och ska in till stan. Min garderob håller bokstavligt på att svämma över och galgarna är slut, ska köpa lite flera och lösa förvaringen på något vis. Tror jag får rensa bort lite och hänga upp fler plagg på väggen. Jag ska inte klaga eftersom jag vill drunkna i ruiner av kläder, men någonstans i mitt förtäckta sinne finns en dröm om en maffig walk-in-closet just nu! ;)

Så jag tänkte bara kika in och lägga upp gårdagens outfit till er. Koftan/capen är en gåva från Romwe och den är helt underbar. Ni ser väl hur gosig den är av att bara titta på den?! ;)

Wednesday, November 28, 2012

Stimulans och respons

Det är inte kärleken vi ska lära oss att hantera, vi ska lära oss att hantera hur vi svarar på den. Det är inte hatet vi ska lära oss, det är hur vi svarar på det. Allting kan kopplas till stimulans-och respons. Nånting möter oss-och vi ska bemöta det. Vi kan aldrig välja hur vida tåget som åker mot oss ska stanna eller köra åt sidan, men vi kan välja vår respons på det faktum att tåget kommer mot oss. Beroende på vilken respons vi ger, kommer påföljden bli annorlunda . Det är det som avgör allt i slutändan. Vår slutstation är en summering av hur vi har bemött saker i vårt liv. Där vi står vid livets ände är konsekvensen av hur vi mottagit saker som kommit mot oss. Beroende på vårt mottagande skapas olika valmöjligheter, som skapar olika vägar, som i sin tur skapar olika slutstationer.

 Detta är det enda logiska förhållandet enligt mig. Vår respons sker i de flesta fall per automatik, men med grym självkontroll och vilja kan vi lära känna vår respons. Vi kan vända en "dålig" stimulans till en "bra" stimulans med rätt respons, och på så sätt få en bättre utgång etc... Det är det jag menar med det första jag skrev "det är inte kärleken vi ska lära oss att hantera, vi ska lära oss att hantera hur vi svarar på den". Den kanske kommer till oss oundvikligt och vi stirrar oss blinda på att den kommer, att effekten av den är utanför vår kontroll, men inte att hur vi bemöter den skapar dess slutgiltiga utslag. Detta var bara ett exempel. Någon som är med mig? ;)Pröva att dela in allt i livet i stimulans" och "respons". Det skapar en slags struktur och ett överseende och en förklaring på varför du är där du är. Tänk på vad som är en stimulans och vad som är en respons. Om dina mottaganden rent generellt är till din fördel eller nackdel, och om utgången hade blivit annorlunda med en annan respons. Pröva att ge olika respons på "oviktiga" saker i livet, för att faktiskt se att utslagen kommer skilja sig. T.ex när någon säger "jag älskar dig", pröva svara med "jag önskar jag kunde säga detsamma" (extremt dåligt exempel dock HAHA) och se hur hela stämningen förstörs. Pröva svara med något ännu vackrare och känn hur stämningen förhöjs. Om du ramlar och slår upp knäet extremt på gatan, förstå att utgången kan bli annorlunda beroende på om du åker till sjukhuset eller åker hem. Lär dig att förstå att din respons på stimulansen du där och då upplever väver fram din nästa minut, din morgondag, dina tankar, dina känslor och således din framtid.

Försök applicera detta på händelser i ditt liv och hitta sambandet-för det finns där. Se var du lät den onda stimulansen sjunka in i din kropp och var du bestred den med din respons. Se var din respons vände det goda till något dåligt och var du bibehöll den goda stimulansen. Allt eftersom du sönderdelat allt detta kommer du bli mer medveten om din respons, och se hur den faktiskt har en inverkan innan allt får sin slutgiltiga utgång. Man kan anse att "jag vill ju reagera så som jag gör, jag vill inte tänka över det" men då är detta inget för dig. Detta är något för den som vill gå vinnande ur allt-en strategi för att få den bästa konsekvensen-och man är beredd att vända inlärda responer för att få den. För den som kan medge att den ger responser som ibland är till dens nackdel och som vill ändra på det. Det kan så vara att det finns en mall för hur du och jag ska reagera på saker, men vem har sagt att den inte är vår att förändra och styra över? Jag är säker på att hjärnan är mottaglig för nya inlärningar, jag kommer göra allt som står i min makt för att ni ska ta kontroll över det som händer er och nyttja det på bästa sätt, och jag kommer guida er mer igenom det! Frågor på det? ;) Puss

Monday, November 26, 2012

Long live the queenPants H&M Top Ginatricot Heels Nelly.com


Detta är vad jag burit idag. Gillar verkligen matchningen mellan tröjan och byxorna, som jag faktiskt vände in och ut, hihi. Den egentliga sidan får ni nog se någon dag snart :) Vad  tycker ni om det?

//This it what I wore today. Really like the combination between the top and the pants, that I actually turned in and out, hihi. You will probably see the real side soon :) What do you think about it?

Those sad days seems so hard to find

Bustier and shirt from H&M


Just moving over outfits from the blog I had before this one..

Thinking I belong in your arms

Skirt from Oasap Sweater from Secondhand Bag from Spain Ballerinas from Primark Braclet Gift from a friend

Just moving over outfits from the blog I had before this one..

Sunday, November 25, 2012

Mallorca - you've got your life so live it

Mallorca - September 2012


Har precis ätit tacos och nu sitter jag och kollar på bilder från Spanien. Saknar verkligen det exotiska just nu och kollar på resor hela tiden. Man kan ju alltid drömma sig bort. Om jag sluter ögonen tillräckligt hårt kan jag nästan återuppleva känslan... Men det är svårt att återge den i ord. Hur det var att snorkla i det kristallklara vattnet och se botten meter nedanför, alla miljontals fiskar som samlades som ett stim runt om mig. Obehagligt må jag säga, men det är så jag skulle beskriva livskvalité. ;)

//Have just eaten tacos and now I sit and look at pictures from Spain. Really miss the exotic right now. If I close my eyes hard enough I can almost relive the feeling... But it is difficult to reproduce it in words. How it was to snorkel in the crystal clear water and see the bottom below, millions of fish that were collected as a shoal around me. Creepy I may say, but that is how I would describe the quality of life. ;)

The winner takes it all

Skirt Nelly.com Shirt Romwe Belt Stradivarius Bag Primark Bustier H&M


Saturday, November 24, 2012

You don't like when I wear high heels
Skirt H&M Bag Stockholm Heels Nelly.comSaknar verkligen ljuset och klarheten som infinner sig på bilder från sommaren och våren. En väldig skillnad från nu på vintern när det börjar bli mörkt och ruggigt efter 12 typ.. Men jag får göra det bästa av det!

//Really miss the light and clarity at the pictures from the summer and spring. A huge difference from now in the winter when it gets dark and chilly after 12 o'clock..

Still I don't know where I should goBallerina from Deichmann Pants from Ginatricot Shirt from Stylebystories Necklace from PrimarkDenna Lördag är mycket välkommen! Jag fortsätter lägga upp lite bilder från min andra blogg.. Ska alldeles strax byta kläder och sedan ha lite kvalitetstid med mamma, gissa tre gånger vad vi ska äta? Mamma fick tag på massa sushikuponger på sitt jobb så det är det vi lever på om helgerna numera, haha.

// This saturday is very welcome! I'm gonna switch clothes soon and then I'm off for some quality time with mum. Guess three times what we're gonna eat? Sushi it is. :)

It's you I need to see

Dress from Kappahl / Necklace from Stradivarius / Boots from Newyorker / Coat from H&M


So, it's not summer here. Like I said I just move over outfits from my other blog, it will be a bunch of them for a while. Not that you would complain but.. hehe. Anyway, I really like this outfit!

Empty glances and no romanceDress from Oasap / Bag from Primark


I know it's all right
Cardigan Boomerang Bag Stockhlm Boots Nelly.com Pants Zara Necklace PrimarkTänkte att jag kunde flytta över lite outfits för att fylla ut och komma igång lite, så de kommer komma upp på löpande band. Har hållit på i timmar för att klura ut hur jag ska få lika storlek på alla bilder, men nu har jag hittat ett sätt som går att köra på. Vilken lättnad. Nu börjar jag blogga på riktigt, men först behöver jag min skönhetssömn..

// Thought that I could move over some outfits to get used to this new blog, so they will come up little by little. Now I start here for real, but first I need my beauty sleep!

Thursday, November 22, 2012

A new beginning

Hej allihopa! Efter några år på blogg.se har jag bestämt mig för att börja här. Jag behöver en nystart och känner att blogspot är ett bättre forum för mig. Jag läser mycket internationella modebloggar här och detta blir ett enklare sätt för mig att kommunicera med dem och att nå ut till andra. Blogg.se känns så banalt och förstört på något sätt. Influerad av vardagsbloggar som pumpar ut sin reklam överallt medan det handlar om tillgivenhet och passion i alla aspekter här.

Jag kommer köra i samma linje som vanligt men fokusera mer på min passion för kläder och mode. En och annan text kanske dyper upp då och då också. Är ni med mig?! Jag är så taggad..


// Hello everbody! After some years on blogg.se I have decided to begin here. It feels like blogspot is a better platform for me. I read alot of fashionblogs here and this is an easier way for me to communicate with them and reach out to other. Blogg.se feels so banal in some way.

I will go the same way as usually but focus more on my passion for clothes and fashion. One and another text may come up as well.. Are you with me?! I'm so excited!

(Nej, jag har inte storhetsvansinne och kommer skriva på engelska därför. Det är för att svenska bloggar/läsare är en minoritet här och jag vill ju göra mig förstådd av alla. Dessutom är det mycket roligare att skriva på engelska OCH bra övning. Två flugor i en smäll. ;))